Tevredenheidsenquête

feedback vanuit de deelnemersgroep:

-Alle deelnemers namen deel aan het volledig MBSR/MBCT 8 wekenprogramma.

* Scores op een 5 puntenschaal, aangevuld met feedback uit de open vragen:

1 = slecht / zeer oneens, 2 = onvoldoende, 3 = voldoende, 4 = goed, 5 = zeer goed / absoluut mee eens

– Bent u tevreden over deze training?    4.6/ 5

– Bent u tevreden over de instructie en nabespreking van oefeningen?  4,5/ 5

– Hoe vindt u de syllabus?    4.3/ 5

-Er staan nog een paar drukfoutjes in de syllabus, die had misschien ook iets uitgebreider mogen zijn.
-> bedankt voor de informatie… de syllabus is ondertussen aangepast!

– Hoe vindt u de audio bestanden?    4.6/ 5

– De klank van de audiobestanden is niet steeds optimaal. Een beetje basis, maar voor mij eigenlijk wel voldoende om mee aan de slag te gaan.  -> bedankt voor de informatie… de audiobestanden zijn intussen bijgewerkt!

– Hoe vindt u de zaal waar de training doorgaat?   4.3/ 5

– De turnzaal vond ik niet echt geschikt voor mindfulness.
– Ik ben ervan overtuigd dat de ruimte waarin de training gegeven wordt, meespeelt in de beleving ervan. Een kleinere, warmere ruimte zou wellicht een meerwaarde geweest zijn in de beleving van de training.
– De sportzaal is groot voor zo’n kleine groep en de verwarming was voor mij soms storend.

-> bedankt voor de informatie… ik heb ondertussen meer geschikte ruimtes gevonden.  Yogazaal Lokeren, sportzolder Wachtebeke en polyvalente zaal Wolfput Gent, de score ging hierdoor van 3.6 naar 4.3.

– In welke mate vindt u deze training relevant voor uw dagdagelijks leven?  4,5/ 5

– In welke mate bent u bereid om deze training aan te raden aan andere mensen?   4,6/ 5

** Open vragen met betrekking tot de tevredenheid over de sessies:

-Wat heb je gewaardeerd aan deze training?

– Fijn om kennis te maken met mindfulness.  Ik vond het vrij praktisch en minder zweverig dan gedacht. Ik heb hier zeker iets aan gehad en wil ook nog verder zoeken.  De cursus leerde mij dat we dingen kunnen ervaren en aanvaarden, en van daaruit in onze kracht kunnen komen.
– Als trainer weet je heel goed waar je mee bezig bent. Je bezit de materie. Tegelijk sta je ook open voor kritisch denken wanneer er aanmerkingen worden gegeven.
– Ik keek uit naar de sessies. Het waren werkelijk momenten van ‘ontsnappen aan de dagelijkse rush’.
– De kleine groep maakt het makkelijker om dingen te delen. Ondersteunend en motiverend omdat je een wekelijkse afspraak hebt.
– Degelijke begeleiding, kleine maar fijne groep, mooie locatie.
– Je liet ons erg vrij in het al dan niet beantwoorden van vragen over onze dagelijkse oefening, er moest niets, alles mocht.  Er werden ook mogelijkheden geboden om de mindfulness oefening vol te houden na de cursus.
-Ik zou eenieder ten volle aanraden een training te volgen bij Serge. Zijn jarenlange ervaring en integriteit is echt voelbaar. Hij heeft het geduld, de wijsheid, de luisterbereidheid en het talent om de “juiste” vragen te stellen die innerlijke groei en vertrouwen kunnen bevorderen bij de deelnemers…. zonder te vervallen in het geven van gesloten en begrenzende adviezen. Er is steevast een open uitnodiging aanwezig om ons vanuit een ontwapenende vrijheid te introduceren en/of verder te laten groeien binnen de wereld van de mindfulness. De training was voor mezelf van grote meerwaarde en draagt o.a. als vrucht een hervonden motivatie om verder te blijven oefenen :).
– De mooie momenten die we samen ervaren hebben. De respectvolle omgang met elkaar. Alles kon gezegd worden, niets moest gezegd worden.

 – Wat heb je gemist tijdens deze training?

– Niets, een paar extra sessies misschien 🙂

– Wat je wil nog doorgeven aan de trainer?

– Mooi dat deze cursus op een open en respectvolle manier gegeven werd.  Helemaal geen alwetende “goeroe”.  Heel erg bedankt!
– Ik wens je succes bij het werven van nieuwe mensen. Ik wil wel graag reclame maken maar de meeste mensen die ik ken zullen daar niet voor openstaan, vrees ik. Ze zullen misschien denken. Jij werkt momenteel niet, dus natuurlijk kan je zo een training volgen. Tijd genoeg…
– In levendenlijve vind ik je mondelinge ondersteuning bij de meditaties ok.
– Voor mij ben je de geknipte persoon om mindfulness training te geven. Je enthousiasme en vertrouwen slaan bijna vanzelf over, en ook je openheid en eerlijkheid heb ik erg geapprecieerd. Veel dank!
-Van harte bedankt Serge voor deze bijzonder fijne trainingssessies! Ik zou zeggen: doe zeker zo verder!!! Je hebt er echt talent voor. Het mindfulness handboek vind ik ook echt top! Zeer leuk om de leuke inzicht- en inspiratiemomentjes te lezen maar ook de verdiepende uitleg en het voorzien van ruimte om de oefeningen te kunnen reflecteren. Ook bedankt voor de flexibiliteit die aan de dag werd gelegd. Het wordt ten volle gewaardeerd dat er zoveel begrip is opgebracht voor onze persoonlijke situatie.
– You have given me such a treasure! Dank je wel!
– Wat voor mij wel het allerbelangrijkste was in deze tijd, is de gouden sleutel die Jij me aangereikt hebt in mijn uitzichtloze situatie. Het probleem is niet opgelost, maar het is zo leefbaar, ik heb weer adem, voel me sterker dan ooit.