Serge Van Criekinge

mindfulness trainer:

 

Serge (°1964) studeerde verpleegkunde, gezondheidswetenschappen en volgde de lerarenopleiding aan de UGent.
Binnen het AZ Sint-Lucas Gent werkte hij jarenlang als verpleegkundige, kwaliteitscoördinator, ziekenhuishygiënist en staffunctionaris.
Aan de Arteveldehogeschool behaalde hij een postgraduaat mindfulness, in 2015 ging hij van start met ‘mindful zorg’.

Hij koestert een grote belangstelling voor de boeddhistische psychologie, beoefent reeds jaren yoga, tai chi en volgt retraites, opleidingen en vormingen bij verschillende leraren en organisaties (o.a. Zen en Vipassana).  Elk jaar neemt hij dagen vrij om te stappen in de richting van Assisi; in alle eenvoud, dagelijks opnieuw volledig aanwezig zijn in de natuur, soms de eenzaamheid-, pijn-, de twijfel ervaren om plots zo uit het niets overspoeld te worden door een diep inzicht, door een verrukkelijke ontroering.

Een samenwerking met andere trainers en gezondheidswerkers en het samen bouwen aan de gezondheidszorg van morgen ziet hij als een belangrijke missie.

Steeds opnieuw raakt hij ontroerd door de schoonheid van natuurlijke processen.
Met mindful zorg wil hij de aandacht brengen bij onze essentie en hoe we via opmerkzaamheid in het ‘hier en nu’ kunnen komen tot ‘inzicht en welzijn’.

Mindfulness wil hij ondersteunen door initiaties, oefenmomenten en mindfulness 8 wekentrainingen aan te bieden.
Daarnaast is hij lid van de  koepelorganisaties ‘mindfulmoment’ en ‘mindfulnessvereniging vzw’ en staat hij open voor de hieraan gekoppelde kwaliteitsbewaking.