Mindfulness, waarover het gaat…

Mindfulness helpt ons ieder moment van ons leven volledig te leven, ook het meest moeilijke. De basis is heel eenvoudig: aandacht geven. Er is dus niets mystiek of geheim aan. We geven aandacht aan het enige moment dat we hebben, het huidige moment. Jammer genoeg missen we vaak het huidige moment. We plannen, maken zorgen en oordelen. We verliezen onze energie in wat was en wat nog moet komen.

Door vriendelijke en open aandacht in het nu te brengen en oordelen, afleidingen en zorgen te laten zijn, zal je merken dat dit moment steeds anders is en daardoor nieuw en fris en de moeite is om geleefd te worden. Dit niet-oordelend, aangescherpt bewustzijn ontwikkelt zich door regelmatig te verstillen, even te stoppen met doen en de aandacht te brengen bij datgene wat is. Merken hoe de leegte van verstilling steeds opnieuw vorm krijgt. Dit zijn onze leermomenten.

De eerste mindfulness oefening bestaat erin om tijd te nemen voor jezelf.

Op deze manier biedt deze meditatieve oefenpraktijk je een uitweg uit tal van pijnlijke en vastzittende patronen die je ervaart als spanning, piekeren, slapeloosheid, depressie, pijn en burn-out.  Vrijer in het leven staan is sterk verbonden met de inzichten die zich ontwikkelen tijdens een mindfulness 8 weken training.

Mindfulness helpt je jezelf te accepteren zoals je bent, en tezelfdertijd opent het de mogelijkheid om te groeien. Mindfulness gaat om de oprechtheid waarmee je leeft. Je begrijpt hoe je soms jezelf ongelukkig maakt, hoe je soms anderen de schuld geeft.  Je kan hierbij kiezen om niet verder op automatische piloot geleefd te worden, maar om bewust vorm en stabiliteit te geven aan je leven, aan je reacties, en aan je engagementen.  Obstakels worden hierbij kansen om te groeien, om meer geduld, liefde en wijsheid in je leven te verwelkomen.

Mindfulness meditatie, iets voor jou?
Vanaf 5 oktober 2021 gaan we opnieuw van start met groepen te Lokeren, Wachtebeke en Destelbergen/Gent. Wat mag je verwachten?  Je ontwikkelt een eigen meditatiepraktijk aan de hand van een erkend 8 weken programma (MBSR/MBCT), een interessante prijs, een ervaren en gediplomeerd lesgever, oefenaudio’s en een oefenboek.

Meer informatie: Serge Van Criekinge – www.mindfulzorg.be  – 0497 24 92 25 – info@mindfulzorg.be